Esenyurt Şehitler Ortaokulu

WEB https://esenyurtsehitlerortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Akşemseddin Mahallesi, Okurlar Caddesi, 220. Sokak, No 1, Esenyurt / İSTANBUL
VİZYON : Öğrencilerimizin zekâ düzeylerini kabiliyetleri ölçüsünde en üst düzeye çıkararak onların eğitimine karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak ve en son teknolojiyle yenilikçi, toplum tarafından benimsenen ve örnek gösterilen eğitim ve öğretim yuvası olmaktır. Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile ilçemiz ve ilimizde tercih edilen; Takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip; İlçemiz ve İlimiz başta olmak üzere ülkemizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapmada öncü; Geleneksel sanatlarımızın özünü koruyarak çağdaş, kalıcı ve özgün eserler ortaya koyan; Evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen; bir okul olmaktır. Esenyurt Şehitler Ortaokulunun misyon ve vizyonunu oluşturan temel değerleri; Atatürk İlkelerine bağlı olmak, Evrensel hukuk ilkelerine ve yasal düzenlemelere uymak, Bilimin evrenselliğine inanmak, Yenilikçi olmak, Doğruluktan ve dürüstlükten taviz vermemek, Kurum içinde uyum ve dayanışmaya önem vermek, Herkesi din, ırk, milliyet, renk, düşünce farklılığı gözetmeksizin sevmek ve herkese saygılı olmak, Sürekli mükemmelliği yakalamaya çalışmak, Zamanın kıymetini bilmek, Milletimizi sevmek ve milletimizin değerlerini korumaktır.
MİSYON : Karşılaştığı sorunlara akılcı çözümler üreten, hür ve demokratik düşünen, bilimsel metotlarla eğitilmiş, milli bilinci yüksek, çağdaş düşünce yapısına sahip, yaratıcı, bilinçli ve kendine güvenen bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : "İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında" (2015/2016) ilçede 3. olmuştur. "Masa Tenisi Turnuvasında" (2018/2019) ilçede 2. ve 3. olmuştur. "Futbol Müsabakalarında" (2018/2019) ilçede 2. olmuştur. "Geleneksel Çocuk Oyunlarında" (2018/2019-2019/2020) ilçede 1. 2. ve 3. olmuştur. "100.yıl Öğretmenler Arası Voleybol Turnuvası" (2023-2024) İlçe de 3. olmuştur.

Saatler : 07.30-19.10
Isınma : Doğalgaz/Kalorifer
Pansiyon :
Servis : Okulumuzun 1 adet öğrenci servisi bulunmaktadır. Sorumlu Kişi: Ali Üstün İletişim: 0555 878 04 74 Özel Eğitim Öğrencilerimize ait 1 servis aracı bulunmaktadır.
Ulaşım : Okulumuza Metrobüs Avcılar Merkez durağından kalkan yeşil şapkalı "Balıkyolu" münibüsleri ve 142K İETT otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca Esenyurt Meydana giden tüm araçlarla "Park" durağında inerek Fatih Sanayi arkasında bulunun okulumuza ulaşılabilir.
Yerleşim Yeri : Akşemsettin Mah. Okurlar Cad. 220. Sk. No:1 Esenyurt (Fatih Sanayi Arkası, Esenyurt Kiptaş 4 Konutları yanı)
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il merkezine 32 km ilçe merkezine 1 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Çim Hokeyi, Futbol, Basketbol, Masa Tenisi, Voleybol
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : 4006 Tübitak Proje Çalışmaları, Okulumu Renklendiriyorum, Resim ve Çocuk, Özel Akran, Veli Akademileri, Sıfır Atık, İstanbul´u Okuyorum, Bir Ses İki Hareket,